Giulia Ravera

Giulia is een excellente observator. En innovator. Ze pikt ideeën op en vertaalt ze in een andere context. Niets is te ver gezocht. Alles kan inspiratie zijn voor alles. Zo slaat ze de brug tussen het ene project en het andere. Tussen haar academisch onderzoek in Lausanne en het ontwerpend onderzoek bij Maat. Tussen kleinschalig en grootschalig. Giulia weet dat als je voldoende inzoomt, elk project op mensenmaat is. Ze houdt ervan te spelen met de verschillende lagen van een project. En alles grafisch wervend te verbeelden. Met haar plannen, schema’s en maquettes inspireert Giulia haar teamleden, de opdrachtgevers, bewoners en betrokkenen elke keer weer.

Anna Cukorova

Anna is gefascineerd door innovaties. Uitvindingen, nieuwe technologieën of denkwijzen inspireren haar. En vormen tegelijkertijd een uitdaging. Om ze nog beter te maken. Of te benaderen vanuit een ander perspectief. Van het Maat-bos in Roosdaal tot het Masterplan voor Helchteren, van Heulebeek en het openleggen van Kerkebeek. Ze streeft steeds naar de beste oplossing voor mens en natuur. Anna houdt ook van bruggen. Zoals de Fietsbrug in Maasmechelen. De details van zo’n brug zien uitgroeien tot een deel van een complex geheel. Dat is boeiend. Daarnaast is Anna een maker. Ze heeft oog voor esthetiek en fijn handwerk zit haar in de vingers. Als Anna mee ontwerpt, of bouwt aan een maquette weet je: er ontstaat sowieso iets moois.

Johan Oosterlinck

Het technische brein binnen Maat? Dat is Johan. Hij overlegt met de technische experten met wie Maat samenwerkt en analyseert de onderliggende systemen en logica’s binnen een project. Zoals het exacte overstromingsrisico van de Dender voor het project Ruimte voor water. Of de randvoorwaarden voor het ontwerp van een nieuwe weg voor Noord-Zuid Limburg. Al die technische aspecten vertaalt Johan glashelder naar het team, opdrachtgevers en bewoners. Zo werkt hij barrières weg. En ontstaat er ruimte voor dialoog en ontwerp. Johan wil dat iedereen elkaar kan begrijpen. Want begrip, dat is de sleutel tot succes.

Filip Buyse

Eerst denken, dan doen. Dat is Filip. Komt een opdrachtgever met een vraag, dan zal hij die vraag helemaal doorgronden. Ontleden tot het bot. Tot hij precies begrijpt waarover het gaat. Enkel zo kom je met een doordacht antwoord. Een antwoord op maat. Bovendien bekijkt Filip elk vraagstuk vanuit verschillende invalshoeken. Hij legt verbanden en verbindt mensen en ideeën tot er iets unieks ontstaat. Een ontwerp of project dat grenzen verlegt. Dat bijdraagt tot een mooiere en betere leefomgeving.
Als vennoot van het bureau is Filip betrokken bij alle projecten van Maat. Hij houdt ervan zijn teamleden te begeleiden, te inspireren en kansen te creëren. Hij beschouwt zichzelf als coach. Geduldig en empathisch. Zijn teamleden zien groeien, geeft Filip voldoening en energie.

Charlotte Jacobs

“Maat brengt mensen samen, luistert naar tegenovergestelde meningen en zoekt naar het gemeenschappelijk narratief.”

Mobiliteit, wonen en ecologie verenigen. Rekening houden met bewoners, politiek en stakeholders. Klinkt dat tegenstrijdig? Niet voor Charlotte. Uiteraard zijn dit complexe vraagstukken. Maar Charlotte houdt van complexiteit. Knopen ontrafelen, puzzelstukken samenvoegen. Ontwarren om dan opnieuw bij elkaar te brengen. En een antwoord te bieden op meerdere vragen. Zoals bij het project Noord-Zuid Limburg. Of de stationsomgeving van Dendermonde. Ziet iemand van het team even de bomen niet meer door het bos? Charlotte wil altijd helpen. Met een klein duwtje in de rug of door grondig mee te denken. Samen komen de maatjes tot het beste resultaat.

Leona Vercleyen

“Mijn persoonlijke waarden zitten verweven in die van Maat. We gaan steeds op zoek naar het gemeenschappelijk belang. De beste mogelijke oplossing voor iedereen.”

Een betere wereld creëren voor bewoners, opdrachtgevers en andere betrokkenen. Voor de maatschappij. Een wereld die toekomst- en klimaatbestendig is. Dat zijn Leona’s idealen. En daar blijft ze trouw aan. Binnen elk project. Tegelijk staat ze ook open voor andere meningen. Leona is een goede luisteraar. Geeft anderen de kans om hun zegje te doen. En zoekt zo naar consensus. Een common ground. Tussen de ambitieuze idealen van Maat en die van de opdrachtgevers. Bewoners en andere betrokkenen. Voor het beleidsplan voor Brugge, voor het Masterplan Zuienkerke of voor Noord-Zuid Limburg. Leona gaat steeds voor realistische en vooruitstrevende ontwerpen voor iedereen.

Karen Leyman

De brug tussen externen en het team. Tussen Filip en de ontwerpers. En tussen de Maatjes zelf. Dat is Karen. Van alles op de hoogte, overal bij betrokken. Altijd paraat om te helpen. En daarom ook: nooit met hoofdtelefoon. Karen mag je storen. Een vraag over de prijsberekening van een project? Over de planning? Een persoonlijk issue? Karen zet je op weg. Als Office Manager zet ze in op de effectieve en slimme organisatie van het bureau. Ook de zakelijke aspecten van Maat liggen in haar handen. Een stevige basis waarop de Maat-ontwerpers vlot kunnen verder bouwen.

Mo Van Dijck

“Burgerparticipatie is enorm belangrijk. Wij ontwerpen niet voor onszelf, maar voor de gebruikers.”

Teamwerk maakt sterk. Daar is Mo heilig van overtuigd. Ideeën aftoetsen, luisteren, inspelen op elkaar. Dat geeft Mo energie. Een overleg binnen Maat over het Masterplan voor Helchteren, samenwerken met een ander bureau of contact houden met het grote team van Noord-Zuid Limburg. Stuk voor stuk leerrijke ervaringen. Mo wil uitdaging. Blijven verbeteren. Zichzelf, maar ook de samenleving. Haar stokpaardje? Burgerparticipatie. Bewoners betrekken bij projecten zoals de Kuip in Gent. Luisteren naar hun feedback. En zo steeds bijleren van nieuwe mensen.

Lisa Damman

Lisa in één woord? Enthousiast. Ze is gebeten door alles wat met stedenbouw te maken heeft. En gedreven om steeds tot het best mogelijke resultaat te komen. Lisa legt de lat hoog. Met die ambitie gaat ze de projecten van Maat tegemoet. Of het nu om een kleinschalig project gaat, zoals het DNA van het Dorp Houtem of om een regionaal project, zoals Metropolis: alles moet kloppen. Tot in de puntjes. Daar wordt Lisa enthousiast van. En dat werkt aanstekelijk op haar teamgenoten.

Olivia Missiaen

Van losstaande bomen een bos maken. Verschillende invalshoeken verbinden en expertises samenbrengen. Het overzicht bewaren. Dat is helemaal Olivia. Technische vraagstukken, ruimtelijke ordening, sociale factoren. Olivia is sterk in coördineren en betrekt iedereen in een project. Niet alleen haar teamleden binnen Maat, maar ook opdrachtgevers en bewoners. Haar missie? De veelzijdigheid van geïntegreerde projecten, zoals de masterplannen voor Wijnendale, Beernem en Zuienkerke of de stationsvernieuwing Torhout, op een toegankelijke en herkenbare manier overbrengen. Met heldere schema’s, een mooie maquette of plan. En zo het vertrouwen winnen van iedereen met wie ze samenwerkt.